Life

Их Британи улс хоёр жилийн дотор лабораторид ургуулсан хүнсийг хэрэглээнд нэвтрүүлнэ

Хүнсний стандартын агентлаг (FSA) лабораторид ургуулсан мах, сүү, элсэн чихэр зэрэг хүнсний бүтээгдэхүүнийг хоёр жилийн дотор Их Британид ​​​​хэрэглээнд нэвтрүүлэхээр зорьж байна.

FSA нь шинэ журам боловсруулахын тулд өндөр технологийн хүнсний пүүсүүд болон эрдэм шинжилгээний судлаачидтай хамтран ажиллаж байна. Энэ нь хоёр жилийн хугацаанд лабораторид үйлдвэрлэсэн хоёр хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлын бүрэн үнэлгээг хийж дуусгах зорилготой юм.

Сингапур, Израйл зэрэг улсууд эсээр тарьж ургуулсан махыг худалдаанд гаргахыг зөвшөөрсөн хэдий ч Итали болон АНУ-ын Алабама, Флорида мужууд ийм төрлийн бүтээгдэхүүнийг хоригложээ.

Их Британийн засгийн газар лабораторид үйлдвэрлэсэн хүнсний компаниудыг дэмжсэнээр ажлын байр бий болгож, эдийн засгийн өсөлтийг дэмжинэ гэж найдаж байна. Шинжлэх ухааны сайд Лорд Вэлланс энэхүү санаачилгыг “инновацын зохицуулалт” гэж тодорхойлсон бөгөөд энэ нь хүнд суртлыг багасгахын зэрэгцээ дүрэм журмыг технологийн дэвшилтэй уялдуулах зорилготой юм.

Лабораторид ургуулсан хүнсний бүтээгдэхүүнийг ургамал эсвэл амьтны эсээс гаргаж авдаг бөгөөд заримдаа шинж чанарыг нь өөрчлөхийн тулд гений засварыг оруулдаг. Өмгөөлөгчдийн үзэж байгаагаар эдгээр нь байгаль орчинд ээлтэй, уламжлалт хувилбаруудаас илүү эрүүл мэндэд тустай байна гэв.

Холбоотой мэдээнүүд

Back to top button